ACTUEEL

Schipppers: wijs op tv op risico borstoperatie

Beautyprogramma's die borstvergrotingen tonen, moeten voortaan worden voorzien van een waarschuwing over de risico's van zo'n ingreep. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid liet de Tweede Kamer donderdag weten de mogelijkheden hiervoor te onderzoeken.

Artsen zijn al verplicht om hun patiënten goed te informeren over de risico's van een ingreep. ,,Ik hoor in beautyprogramma's nooit de connotatie dat een implantaat tijdelijk is en vervangen moet worden'', aldus Schippers. Volgens haar is het zeker bij zuiver cosmetische ingrepen van belang om goed over de risico's te worden geïnformeerd.

Leeftijd

,,Het is geen kwestie van eerst was ik ongelukkig en nu ben ik gelukkig. Het is complexer dan dat'', zei Schippers, die vindt dat patiënten daar ook goed van doordrongen moeten zijn. Ze vroeg zich af of meiden van 20 die kiezen voor een borstvergroting wel weten dat ze met dat implantaat de 85 niet halen.

Schippers gaat ook bekijken of er een leeftijdsgrens kan worden gesteld aan cosmetische ingrepen, zoals borstvergrotingen of schaamlipcorrecties. ,,Een tatoeage mag niet onder de zestien, maar hier hebben we niets voor geregeld'', aldus Schippers. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top