ACTUEEL

Gehandicaptenzorg staat centraal bij verbeterprijs

Organisaties, professionals en cliëntenraden in de gehandicaptenzorg kunnen tot 30 juni succesvolle kwaliteitsverbeteringen nomineren voor de Jenneke van Veen-Verbeterprijs 2012. De prijs, die dit jaar wordt uitgereikt door VGN en Platform VG, heeft tot doel om kwaliteitsverbeteringen in de gehandicaptenzorg te stimuleren.

Volgens de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN)  zijn er veel initiatieven in de gehandicaptenzorg te bedenken die in aanmerking komen voor de prijs, bijvoorbeeld verbeteringen door toepassing van technologie, waardevolle initiatieven in de wijk en ketenzorg.  VGN en Platform VG stellen wel als voorwaarde dat de kwaliteitsverbetering daadwerkelijk en aantoonbaar ten goede komt aan de cliënt. Bovendien moet het initiatief tot stand zijn gekomen in samenspraak met cliënten en professionals. Ook moeten andere organisaties de verbetering kunnen overnemen.

Kwaliteitsverbetering

De jury van de verbeterprijs staat onder voorzitterschap van oud-hoofdinspecteur verpleging en chronische zorg van Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) Jenneke van Veen. Bij haar afscheid als inspecteur hebben VGN, Platform VG, Actiz en LOC, als blijk van waardering voor haar inzet voor de kwaliteitsverbetering van de zorg, de Jenneke van Veen Verbeterprijs in het leven geroepen. De prijs wordt afwisselend in de sector verpleging, verzorging en thuiszorg en de gehandicaptenzorg uitgereikt. De prijsuitreiking is in december 2012.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top