Finance

Orde: ‘Omzet specialist minder hard gestegen’

De omzetten van medisch specialisten zijn vorig jaar niet gestegen met 20 procent, zoals minister Klink van Volksgezondheid beweert, maar met 9 procent. Dit stelt de Orde van Medisch Specialisten op basis van een onderzoek, meldt de Volkskrant.

Omzet 'gewone'specialist nauwelijks gestegen

De stijging is vrijwel geheel terecht gekomen bij één groep, de zogenaamde ondersteunende specialisten zoals radiologen, anesthesisten en microbiologen. De ‘gewone’ specialisten hadden gemiddeld minder dan 1 procent stijging van de omzet. Dit stelt de Orde van Medisch Specialisten op basis van een onderzoek dat ze heeft laten verrichten door het onderzoeksbureau Mazars. Hiervoor zijn de gegevens gebruikt van 33 van de 84 ziekenhuizen.

Bos wil miljoenen bij specialisten terughalen

Minister Klink houdt vast aan zijn lezing dat het gaat om een stijging van ‘ruim 400 miljoen’, ofwel 20 procent. Minister Bos van Financiën is van plan die miljoenen bij de specialisten terug te halen. Tot ergernis van de specialisten weigert minister Klink al maanden te zeggen hoe hij aan zijn berekening van 400 miljoen komt. Lees verder in de Volkskrant.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top