ACTUEEL

UMC St Radboud lanceert 50 online communities

UMC St Radboud lanceert 50 online communities

Het UMC St Radboud lanceert binnenkort vijftig online communities waarin patiënten, zorgverleners en mantelzorgers elkaar rondom een bepaald ziektebeeld treffen. Zestien van deze communities zijn gerelateerd aan oncologische zorg.

De online communities staan open voor iedereen die betrokken is bij een bepaalde ziekte of aandoening, ook voor patiënten buiten het UMC St Radboud. In de community kunnen patiënten, naasten, mantelzorgers en zorgverleners ervaringen uitwisselen en kennis delen.

Patiënt als partner

Projectleider prof. dr. Jan Kremer: “Wij zijn ervan overtuigd, dat de patiënt steeds meer de regie wil voeren over zijn of haar behandeling en daar samen met de zorgverleners aan wil werken. Dat is een logische ontwikkeling, het gaat immers over zijn of haar leven en gezondheid. Onder het motto ’de patiënt als partner’ werken we in het Radboud aan diverse voorzieningen die dit mogelijk maken. Het openstellen van het medisch dossier en de online communities stellen patiënten in staat om samen met zorgverleners nog beter te werken aan een optimale behandeling van hun ziekte.”

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Langedijk

18 april 2012

Interessante ontwikkeling! Vanuit Welder ondersteunen wij graag mensen bij het nemen van zelfregie. Zie onder andere ook http://www.forum-werk-en-inkomen.nl/forum/ en www.wijzermetwelder.nl.

Te zijner tijd ontvang ik graag wat meer informatie van u over deze communities. Gaat zij bijvoorbeeld ook in op aanpalende thema's/leefgebieden zoals werk, inkomen en (sociale) verzekeringen?

Vriendelijke groet,
Peter Langedijk

Top