ACTUEEL

Jehova’s realiseren woonzorgcentrum in Wageningen

In het leegstaande complex Dennenrust in Wageningen komt een woonzorgcentrum voor hulpbehoevende Jehova's Getuigen. Het gebouw telt 85 appartementen en moet in 2013 klaar zijn voor gebruik.

Jah-Jireh Woonzorg Nederland

Dat meldde dinsdag de stichting Jah-Jireh Woonzorg Nederland, die al een instelling in Rotterdam beheert voor gelijkgestemde gelovigen. In dat gebouw wonen 61 Jehova's bij elkaar en er is een wachtlijst. In de omgeving van Wageningen wonen veel Jehova's getuigen. In Bennekom hebben zij een grote hal voor bijeenkomsten.

40 appartementen

In Wageningen komt woonruimte voor ouderen en voor mensen die extra zorg nodig hebben. Jah-Jireh wil 40 appartementen bestemmen voor dementerenden en mensen met aangeboren hersenletsel, die in kleine woongroepen samenleven. Er komen ook meerkamerappartementen, logeerkamers voor mensen die tijdelijk extra zorg nodig hebben en een verpleegafdeling.

Dennenrust is altijd in gebruik geweest als zorgcentrum. Er is onder andere een bejaardenhuis voor Indische en Molukse Nederlanders in gevestigd geweest. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top