ACTUEEL

Raadslid beklaagt zich over hygiëne Bernhoven

D66-raadslid Behcet Sahin heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gevraagd een onderzoek in te stellen naar de hygiëne in ziekenhuis Bernhoven in Oss, zo meldt het Brabants Dagblad.

Sahin werd onlangs in het Osse ziekenhuis geopereerd en werd daarna ziek, aldus het Brabants Dagblad. Volgens de krant wijt Sahin de ontsteking die hij opliep aan gebrekkige hygiëne doordat er slecht zou worden schoongemaakt in Bernhoven.

Nooit klachten

Vice-voorzitter Pauline Poiesz van de cliëntenraad van Bernhoven reageert in het Brabants Dagblad verrast op het verhaal van het Osse raadslid. "Wij houden alle vormen van veiligheid in Bernhoven in de gaten, dus ook hygiëne”, zegt Poiesz. “En ik kan volmondig zeggen dat wij daar nooit klachten over krijgen."

Serieus

Toch kondigt ze aan dat de cliëntenraad actie zal ondernemen naar aanleiding van het verhaal in het Brabants Dagblad. "Wij nemen dit signaal wel degelijk serieus. Wij zullen het punt aan de orde stellen in ons overleg met de raad van bestuur van Bernhoven." Volgens het Brabants Dagblad zijn er de afgelopen tijd veel reacties op de site van de krant binnengekomen van mensen die zeggen de klachten van Sahin te herkennen.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top