ACTUEEL

Nijmeegse onlinepoli voor diabetespatiëntjes

Het Canisius-Wilhelmina Ziekenuis en het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen openen het Kinder Diabetes Centrum Nijmegen. Het centrum biedt een onlinepoli waar diabetespatiëntjes vanaf twaalf jaar kunnen chatten met elkaar, hun dokter en verpleegkundigen.

OnlinepoIi is thuis beschikbaar

In Nederland zijn er ongeveer vijfduizend kinderen met diabetes en er komen jaarlijks 250 nieuwe patiënten bij. Het centrum in Nijmegen zal jaarlijks driehonderd kinderen behandelen. De onlinepoli heet Suikerplein. Het is een afgeschermde, virtuele ontmoetingsplek waar de kinderen ervaringen kunnen delen via chat en mail. Suikerplein is beschikbaar voor alle diabetespatiëntjes die onder behandeling staan bij het Kinder Diabetes Centrum Nijmegen. Zij krijgen een inlogcode en kunnen de onlinepoli vanuit huis met hun eigen internetverbinding bereiken.

Online diensten zijn laagdrempelig

De jonge patiënten kunnen dag en nacht vragen stellen aan hun behandelaars. Op de digitale poli zijn ook rubrieken als spuiten en prikken, diabetes op school en diabetes en ouders te vinden. Het Nijmeegse diabetescentrum verwacht dat kinderen door het laagdrempelige contact met lotgenoten en behandelaars beter leren omgaan met hun ziekte. Dat kan een positief effect hebben op de gezondheid. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

25 maart 2010

1

Top