ACTUEEL

Warmtepomp en selfservicekassa’s in Moderne Zorg

Het televisieprogramma Moderne Zorg brengt zorginnovaties in beeld door middel van reportages op locatie. Zondag 17 mei 2009 om 10.25 uur zendt RTL 7 de derde aflevering uit.

Koppeling met gebouwbeheersingsysteem

In de derde aflevering laat Moderne Zorg zien hoe de energiezuinige warmtepomp toegepast kan worden. De pomp zorgt voor een prettig binnenklimaat tegen lagere kosten dan gebruikelijk. De warmtepomp is bij zorgorganisatie Rivas Molenhoek in Gorinchem gekoppeld aan het gebouwbeheersingsysteem. Dit betekent dat zowel bewoners als medewerkers de pomp kunnen bedienen.

Selfservicekassa’s

De tweede reportage gaat over selfservicekassa’s in het Antoniusziekenhuis in Sneek. De kassa’s verkorten de wachttijden waardoor de medewerkers hun pauzetijd beter kunnen benutten. De selfservicekassa’s bieden daarnaast interessante managementinformatie voor de voedingsdienst. Moderne Zorg kijkt alvast naar de toekomst van afrekensystemen. Servies met een computerchip die direct registreert wat er op een bord ligt, is niet zo ver van ons verwijdert dan gedacht.

Kort zorgjournaal

Het zorgjournaal besteedt aandacht aan herinneringsmusea voor mensen met dementie, de positieve effecten van licht op patiënten, bewoners en zorgverleners en het interactieve kinderparadijs in VUMC.

Items terugzien op video.skipr.nl

De eerste reeks van Moderne Zorg trok in het najaar van 2008 gemiddeld honderdduizend kijkers per uitzending. Reportages en interviews met Alexander Rinnooy Kan, Roger van Boxtel, Atie Schipaanboord, Marjan Kaljouw en Eelco Damen zijn te zien op video.skipr.nl. De items uit de nieuwe reeks verschijnen eveneens op de Skipr-site.

Samenwerking Tangram Media, DAZ en Skipr

Moderne Zorg is een productie van Tangram Media in samenwerking met Bureau DAZ. De presentatie van het programma is wederom in handen van Skipr-hoofdredacteur Ruud Koolen.

Uitzendingen op zondagochtenden in mei

Moderne Zorg, uitzendingen op RTL 7 op de zondagochtenden van 17 en 24 mei om 10.25 uur.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top