ACTUEEL

Curator LDD haalt miljoenen terug bij huisartsen

Curator LDD haalt miljoenen terug bij huisartsen

Curator Ronald Verdaas van LHV Declaratie Direct (LDD) haalt ruim 8 miljoen euro terug bij een groep van 450 huisartsen. De huisartsen die het betreft hebben daarover onlangs een brief ontvangen.

LDD nam voor aangesloten huisartsen het declaratieproces uit handen. Ongeveer 1700 huisartsen maakten van de diensten van het bedrijf gebruik. LDD kwam in 2009 in de problemen, onder meer vanwege de administratieve chaos.

Voorschotten

LDD had de gelden die voor de aangesloten huisartsen waren bestemd ondergebracht op een rekening van de Stichting Beheer Derdengelden. Uit de administratie blijkt nu dat sommige huisartsen meer geld uitgekeerd hebben gekregen, dan dat er door de zorgverzekeraars voor hen op die rekening werd gestort. Deze huisartsen moeten het bedrag dat ze te veel ontvingen terugbetalen, ten gunste van hun collega's.

Proefprocessen

De huisartsen die moeten terugbetalen zijn daarover begin april geïnformeerd, zo schrijft Verdaas in het laatste faillissementsverslag. 25 huisartsen hebben inmiddels gehoor gegeven aan het verzoek van de curator, door ruim een ton terug te storten. Verdaas overweegt om proefprocessen te starten tegen huisartsen die weigeren om te betalen.

30.000 euro de man

Gemiddeld moeten de 450 huisartsen ruim 17.500 euro per praktijkhouder terug betalen. Een betrokken huisarts zegt echter dat de bedragen per individu hoger op kunnen lopen, tot soms boven de 30.000 euro.

Schuldvorderingen

In totaal hebben 1119 huisartsen een erkende schuldvordering ingediend. Zij hebben nog recht in totaal ruim 22 miljoen euro. Tot nu toe is 11,3 miljoen daarvan uitgekeerd. (Daan Marselis)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mitrasing, huisarts

3 mei 2012

Corrigeert "NZa-onderzoek" de gevolgen hiervan? Laat me raden..

Top