ACTUEEL

Philips sluit megadeal met Turks topziekenhuis

Philips gaat een breed pakket van producten op het gebied van cardiologie, oncologie en vrouwenzorg leveren aan het nieuwe academisch ziekenhuis Medipol in Istanbul. Ook zal Philips het ziekenhuis van verlichting voorzien. Met de deal is circa 13 miljoen euro gemoeid, waarmee het de grootste overeenkomst is op de Turkse ziekenhuismarkt.

Het nieuwe Medipol-ziekenhuis telt vijfhonderd bedden. De overeenkomst met Philips bewijst volgens CEO Fahrettin Koca dat het ziekenhuis zich “honderd procent inzet voor patiëntenzorg op het hoogste niveau”. “Patiëntgerichte zorg staat centraal bij iedere ontwerpfase van het nieuwste Medipol-ziekenhuis”, aldus Koca. “Dankzij de uitgebreide expertise en persoonsgerichte aanpak van Philips zullen wij op innovatieve en doordachte wijze kunnen inspelen op zowel patiëntgerichte als klinische behoeften, waarbij de meest geavanceerde beeldvormende en medische oplossingen zullen worden gebruikt.”  

Techniek

Het Turkse ziekenhuis krijgt ondermeer beschikking over de nieuwste technieken op het gebied van medische beeldvorming en minimaal invasieve chirurgie. Daarnaast komt er in het ziekenhuis een slaaplabfaciliteit.

A-niveau

Ook Philips is verheugd over de overeenkomst. “De nauwe samenwerking met het Medipol-ziekenhuis heeft er toe geleid dat we een op maat gesneden pakket konden ontwikkelen waarmee de patiënt een faciliteit op absoluut A-niveau wordt geboden,” aldus Kevin Haydon, algemeen directeur Global Sales and Service International bij Philips Healthcare. “Als bedrijf zet Philips zich in voor het samenwerken met plaatselijke zorgaanbieders als Medipol om innovatieve en gepersonaliseerde oplossingen te kunnen leveren, toegesneden op de specifieke behoeften in Turkije.”

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

3 mei 2012

Tjonge jonge, Philips mag lampjes leveren die geproduceerd worden in Polen (oid) en geleverd worden in Turkije. Dit is echt geen nieuws.

Top