ACTUEEL

Overleg in Zuid-Limburg over centrale verloskunde

Het academisch ziekenhuis Maastricht (azM), Atrium MC en Orbis willen gaan samenwerken op het gebied van de verloskundige zorg. De drie partijen willen de 24-uurs verloskundige zorg op één plek gaan concentreren. Dit staat in een raamovereenkomst waarin de drie ziekenhuizen bekijken op welke gebieden ze meer kunnen gaan samenwerken., zo meldt dagblad De Limburger.

In de afzonderlijke ziekenhuizen vinden niet genoeg bevallingen plaats om 24-uurs zorg rendabel te maken. Hierdoor is er niet de mogelijkheid om altijd een volledig verloskundig team van gynaecoloog, kinderarts en anesthesist klaar te hebben staan, zo vervolgt De Limburger. Orbis topman Cees Sterk zegt in het artikel van de krant dat er nog niet besloten is waar de verloskundige zorg geconcentreerd wordt.

Samenwerking

In een officiële reactie van de drie ziekenhuizen wordt niet ingegaan op de verloskundige zorg. Ze stellen dat er in het afgelopen jaar diverse keren met elkaar is overlegd hoe de kwaliteit van zorg voor de patiënten in Zuid-Limburg kan worden geborgd en verbeterd. De gesprekken en denkrichtingen zijn op papier gedocumenteerd met als werktitel 'Concept- Raamovereenkomst'. De drie partijen gaan in de komende tijd de invulling van de samenwerking verder bespreken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top