ACTUEEL

Ggz-instelling vraagt cliënt naar beste eHealth idee

Onder het motto ‘Het beste cliënten E-dee’ roept de Utrechtse ggz-instelling Altrecht cliënten op om hun beste idee op het gebied van e-health in te zenden, zo meldt Psy. De winnaar van de wedstrijd, die speciaal gericht is op cliënten met complexe problemen, krijgt een bedrag van drieduizend euro.

Altrecht werkt bij de wedstrijd samen met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, TNO en Taskforce Innovatie. “Samen proberen wij technologie en ggz meer met elkaar te verbinden”, zegt Renske Visscher, manager van het project E-health bij Altrecht, in Psy. “Dat gebeurt nu nog te weinig. We delen de visie dat cliënten hier zelf de leidraad in moeten zijn en dat er veel meer gebruik gemaakt moet worden van hun kennis en kunde.”

Uitvoerbaarheid

De inzendingen voor ‘Het beste cliënten E-dee’ zullen worden beoordeeld op originaliteit en uitvoerbaarheid. Ook moet het idee om cliënten minder afhankelijk maken van een behandelaar. Daarnaast is het van belang dat het plan de zorg efficiënter maakt. Ideeën moeten voor 6 september 2012 ingestuurd worden. De winnaar wordt begin november bekend gemaakt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top