ACTUEEL

65 miljoen euro extra voor honorariumplafonds

Bijna 140 ziekenhuizen en Zelfstandige Behandelcentra krijgen extra plafondruimte voor de honoraria van de vrijgevestigd medisch specialisten die daar werken. Zij hebben samen met één of meer verzekeraars een verzoek ingediend om verhoging van hun honorariumplafond bij de Nederlandse Zorgautoriteit. De NZa heeft de verzoeken van 77 ziekenhuizen en 61 ZBC’s toegewezen.

Instellingen konden tot 1 april een aanvraag indienen voor extra plafondruimte. Bij elkaar hebben 138 ziekenhuizen en ZBC’s voor ruim 100 miljoen euro aan aanvragen ingediend. Van deze aanvragen is voor een bedrag van 65 miljoen euro goedgekerd door de NZa.

Extra ruimte

Ziekenhuizen en ZBC's hebben sinds 2012 een honorariumomzetplafond voor de vrijgevestigd medisch specialisten die daar werken. In totaal heeft de minister van VWS daar een bedrag van ruim twee miljard voor uitgetrokken. Van dat bedrag is 65 miljoen gereserveerd voor extra groeiruimte, voor instellingen die dit jaar in overleg met een verzekeraar meer zorg verlenen. Hierdoor kunnen verzekeraars gericht extra zorg inkopen bij zorgaanbieders.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top