ACTUEEL

Orgaandonatie via Facebook ook in Nederland

Ook Nederlandse Facebook-gebruikers kunnen nu laten zien dat ze orgaandonor zijn. Nederland hoort daarmee tot de eerste vier landen ter wereld waar dit mogelijk is, zo laat Facebook maandag weten. Demissionair minister Edith Schippers is enthousiast.

Het online platform wil orgaandonatie actief promoten en verwijst naar de lange wachtlijsten voor organen in Nederland. Als mensen het op hun profiel aangeven, gaan anderen erover nadenken en uiteindelijk ook zelf beslissen, is de verwachting.

Timeline

Gebruikers kunnen op hun timeline-pagina de intentie om orgaandonor te zijn aangeven. Via Facebook kunnen ze zich uiteindelijk officieel registreren en staan ze echt te boek als donor. De mogelijkheid is er ook voor Facebookers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Australië.

Minister Schippers: “Social media, zoals Facebook, zijn een prachtig middel om dat soort informatie met elkaar te delen. Hopelijk stimuleert het veel mensen hierover na te denken en zich te registreren in het Donorregister.” (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top