ACTUEEL

SOS-arts niet langer actief

De 24-uurs doktersdienst in de Randstad, SOS-arts, is op dit moment niet actief. Wie een beroep wil doen op de dienst krijgt de mededeling dat er momenteel een pilot geëvalueerd wordt. Onduidelijk is wanneer de dienst weer van start gaat.

Volgens initiatiefnemer Arnold Verhoeven liggen de activiteiten niet stil, maar is er een ‘radiostilte ingelast’. “Stilte voor de storm, zal ik maar zeggen", is het enige wat hij erover kwijt wil op Mednet.nl. SOS-arts is een dienst die door iedereen ingeschakeld kan worden. Niet de arts bepaalt of hij bij een patiënt langsgaat, maar de patiënt zelf. Die moet dan wel zelf betalen: zeventig euro overdag en 105 euro buiten kantoortijden. In Amsterdam heeft het bedrijf volgens de laatste gegevens acht artsen in dienst.

Blokkeren

De 24-uursdienst is niet zonder slag of stoot van de grond gekomen. Zo blokkeerde de NZa jarenlang de start van SOS-arts. Vorig jaar maart werd het besluit van de NZa om geen tarief aan het bedrijf toe te kennen door het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb) vernietigd. De NZa moest opnieuw de aanvraag bekijken. Door de beleidsregel 'Zorg op afroep van de patiënt’ mocht SOS-arts toch van start gaan.

Verzekeraars

SOS-arts had een aantal afspraken met verzekeraars, onder meer met Stad Holland. Maar deze krijgen momenteel geen declaraties meer voor de geleverde diensten. Bij Zorgverzekeraars Nederland is ook niet bekend of er declaraties binnenkomen bij aangesloten leden. De arbodienst Maetis Ardyn, voor wie SOS-arts onder meer zou gaan werken, heeft inmiddels geen contact meer. “Het enige wat ik ervan kan zeggen is dat wij geen zaken meer doen met SOS-arts”, zegt een woordvoerder.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top