ACTUEEL

Meldpunt ziekenhuisbacteriën online

Sinds dinsdag bestaat er een onlinesteunpunt waar ziekenhuizen melding kunnen doen van infecties met resistente bacteriën geopend. Dat meldt het RIVM, dat het steunpunt samen met de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie oprichtte.

Bij het steunpunt kunnen ziekenhuizen melding doen van een infectie. Daardoor zijn andere ziekenhuizen snel op de hoogte en kan er eventueel externe expertise worden opgeroepen. Zo wordt verspreiding van de resistente bacterie voorkomen.

Niet openbaar

Maandelijks wordt overlegd over de meldingen. De website is niet toegankelijk voor publiek, maar slechts voor mensen binnen de sector. (ANP)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL

8 mei 2012

Een heel duidelijke statement van het RIVM, de overheid dus en de NVMM, de medische sector: wij hechten geen belang aan meldingen door indivuduele patienten of organisaties van patienten. Hoe autoritair, hoe ongepast.
Zijn er geen lessen geleerd uit de doofpot van het Maasstadziekenhuis olv Paul Smits? Nee, de vermijdbare dood van vele slachtoffers van de Klebsiella-bacterie is blijkbaar nog steeds voor niets geweest. En Paul Smits begint vrolijk aan een nieuw goedbetaalde baan.
Wee de de slachtoffers van medische fouten.

oYnqUJItSBf

28 mei 2012

van die MindMap heb ik gebruik gakaemt van dezelfde basisinformatie waarmee ik ook de artikelen 17 tips om meer uit je brein te halen en Fijn voor je brein: 7 leuke breinweetjes heb

HVSEgDkHxSUObL

30 mei 2012

aDo6N1 , [url=http://yiijmzwcbhks.com/]yiijmzwcbhks[/url], [link=http://lzfmkcwwygiv.com/]lzfmkcwwygiv[/link], http://teayzxnoudzm.com/

Top