ACTUEEL

'Wantrouwen groter na verhoor over Q-koorts'

De defensieve houding van de voormalige ministers Gerda Verburg (Landbouw) en Ab Klink (Volksgezondheid) tijdens hun verhoren door de Nationale Ombudsman over de aanpak van de Q-koortscrisis heeft het wantrouwen van Brabanders in de overheid niet hersteld maar eerder vergroot. Hun getuigenis en perceptie van de gebeurtenissen rond de Q-koorts komt niet overeen met de ervaringen van betrokkenen in de provincie.

Directeur Mariet Paes van de Provinciale Raad voor de Gezondheid schrijft dat in een brief aan Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer. Ze vraagt hem om in zijn advies aan het kabinet aandacht te besteden aan het gebrek aan doorzettingsmacht van het ministerie van Volksgezondheid tijdens de crisis. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

merhai

9 mei 2012

Schandalig dat Klink niet eens zijn excuses wil aanbieden.
Hij is verantwoordelijk voor dit debacle. Vergeet zijn handelen in de "griepvaccin affaire" ook niet.
Nu krijgt deze meneer nog een prominente rol bij het schrijven van het verkeizingsprogramma van het CDA, hoe knulliger kan je het bedenken.
Hopelijk starten de slachtoffers en of de nabestaanden een strafrechterlijk proces.

Anoniem

9 mei 2012

Gebrek aan doorzettingsmacht VWS? Het gaat hier niet om doorzettingsmacht. Dergelijke afwegingen van belangen vinden plaats binnen het kabinet, en dat moet ook zo blijven. Er zijn wat mij betreft twee vragen:
1. Heeft toenmalig minister Klink voldoende druk uitgeoefend op zijn collega van LNV?
2. Waarom heeft hij het uitblijven van acties geaccepteerd? Vanuit zijn verantwoordelijkheid was de zaak belangrijk genoeg om bijvoorbeeld te dreigen met opstappen als ultiem drukmiddel.
Vanuit het CDA bezien was het gedrag van de beide bewindslieden misschien niet zo vreemd omdat de belangen van boeren zwaarder wegen dan van andere stervelingen. Maak dat duidelijk aan de bevolking en vele Brabanders zullen zich afkeren van de partij.

Top