ACTUEEL

Jos de Blok weigert voorzitterschap V&VN

Jos de Blok weigert voorzitterschap V&VN

Jos de Blok van Buurtzorg Nederland wordt niet de nieuwe voorzitter van Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN). De meningen van beide partijen verschilden teveel om tot elkaar te komen. Dat heeft hij verteld in een gesprek met Nursing.nl.

Transparantie

De Blok is niet te spreken over de gang van zaken binnen V&VN tijdens zijn sollicitatieprocedure. “Ik wilde graag openheid van zaken geven over de sollicitatieprocedure. Laten zien waar ik als mogelijk nieuwe voorzitter voor sta. Ik stelde ook een openbare verkiezing voor, waarin de mogelijke kandidaten zich zouden presenteren. Dan konden alle leden hun stem uitbrengen. Maar dat zagen ze niet zitten”, zegt hij in een gesprek met Nursing.nl.

Wantrouwen

Verder vindt De Blok het een teken van wantrouwen dat hij geen inzage kreeg in de financiering van de vereniging, wat hij had verzocht. “We zijn een gezonde organisatie, werd me gezegd. Tja, daar twijfelde ik niet aan. Het ging mij om de keuzes die worden gemaakt. Willen we geld uitgeven aan een grote communicatie- en marketingafdeling of willen we onze leden meer bieden? Uiteindelijk werd toegezegd dat ik voor een van de sollicitatiegesprekken van tevoren de cijfers mocht inkijken. Opsturen van zo’n rapport deden ze niet. Hier sprak toch wel wantrouwen uit, vind ik. Dat is ook de belangrijkste reden voor me geweest om mij terug te trekken.”

De Blok trekt het nut van deelname aan de beroepsvereniging V&VN in twijfel en wil dit binnen Buurtzorg bespreken.

Reactie V&VN

V&VN laat in een reactie weten dat het vinden van een geschikte nieuwe voorzitter geen eenvoudige klus is gebleken: "Het besturen van een vereniging met ruim 40.000 leden, 43 afdelingen en platforms in de enorm dynamische gezondheidszorg is een hartstikke zware functie. V&VN heeft met een grote groep leden veel concrete resultaten geboekt. Toch is voor onze nieuwe voorzitter nog veel meer te doen en te verbinden, in alle sectoren van de zorg."

De procedure om een nieuwe voorzitter te vinden loopt nog volop. V&VN verwacht binnen een aantal weken een nieuwe voorzitter te kunnen voordragen.

 

4 Reacties

om een reactie achter te laten

KOOPMAN P J M

10 mei 2012

Jos de Blok vergeet mogelijk dat VenVn een vereniging is en geen bedrijf. Meningen over verandering zijn zeker wenselijk, maar dienen binnen en door de vereniging besproken te worden. Het is jammer dat hij zijn persoonlijke frustratie na de selectieprocedure van VenVn voorzitter zo kenbaar maakt. Dat hij nu ook het lidmaatschap van VenVn voor de medewerkers van "zijn" buurtzorg overweegt te schrappen vind ik "klein".

Anoniem

10 mei 2012

Als voorzitter wil je toch weten waar je aan begint? En ik begrijp de twijfel over het nut van V&VN wel. Ik ben ook klaar met deze club. Sinds vorig jaar wordt het kwaliteitsregister van V&VN standaard gekoppeld met het lidmaatschap. Voor die tijd betaalde je voor het lidmaatschap en voor het kwaliteitsregister, als je dat wilde. Door deze twee te koppelen, ging de prijs (zonder aankondiging!) van het lidmaatschap daar dus flink door omhoog! Maar je mag registreren waar je wilt, dus ik wilde alleen lid zijn van V&VN en niet betalen voor de mogelijkheid om mij in te schrijven in het Kwaliteitsregister. En dat kan dus niet. Makkie, dan ben ik toch geen lid meer?

hoekstra

10 mei 2012

Vreemde gang van zaken om je ongenoegen via de media te ventileren als je de baan niet krijgt. Beetje sneu.

ín 't veld

10 mei 2012

is dit nu ook al nieuws???

Top