ACTUEEL

Psychiatrie Nederland opent meldpunt eigen bijdrage

Psychiatrie Nederland opent meldpunt eigen bijdrage

Psychiatrie Nederland heeft donderdag een openbaar meldpunt eigen bijdrage geopend. Cliënten, naastbetrokkenen en professionals in de geestelijke gezondheidszorg kunnen hier melden wat de gevolgen zijn van de eigen bijdrage.

Aanleiding voor dit meldpunt zijn de vele reacties van cliënten, naasten en professionals op de website van Psychiatrie Nederland. Hieruit bleek dat de invoering van de eigen bijdrage tot grote onrust en chaos leidde.

Inzicht en beeldvorming

Psychiatrie Nederland wilt met het openbare meldpunt bijdragen aan de beeldvorming van de gevolgen van de eigen bijdrage. Daarnaast wil zij meer inzicht krijgen in wat er speelt in de gehele ggz omtrent de eigen bijdrage. De meldingen zijn openbaar en voor iedereen zichtbaar, desgewenst anoniem.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

14 mei 2012

Er bestaat al langer een meldpunt waar mensen hun beklag kunnen doen over de eigen bijdrage in de ggz.
Kijk op www.meldjezorg.nl

Het meldpunt is een initiatief van het Landelijk Platform GGz: www.platformggz.nl. Het LPGGz streeft naar volledige afschaffing van de eigen bijdrage in de ggz.

Anoniem

20 mei 2012

Het is schandalig dat er zoveel eigen bijdragen zijn voor zieke mensen.Zowel in de ggz als in de chronisch zieken zorg.
Het voorstel is om € 7,50 per ligdag in te voeren. Dat zou dan zijn dat je thuis niet hoeft te eten en drinken.
Maar welke kosten als er wel bij komen met chronisch zieken die zijn niet meer aftrekbaar. Zoals reiskosten en het dure parkeergeld. Dan zijn ze niet thuis! Kleding en beddengoed, bewassing niet de werkelijke kosten. De eigen bijdragen voor geneesmiddelen €140,- per maand aan pijnstillers. Dan wordt er gezegd dat niemand tegenwoordig pijn hoeft te lijden.
Nou onze dochter heeft al 27 jaar extreem veel pijn omdat zij geen ontsteking remmers in haar bloed heeft.
En pijnstillers moet je het merendeel zelf betalen.
Daar komt dan nog eens een financieel pijn bij.
Moeten gevangenen ook een eigen bijdrage leveren???
Die kiezen er voor, een chronisch zieke niet...!!!
En zo kan ik nog wel door gaan over alle eigenbijdragen in de gezondheid zorg. Het heeft ons al wel een half huis gekost. En ben blij dat wij onze tijd gehad hebben.
Want als je nu zo een gezin krijgt als het onze dan heb je geen leven. En de belastingen betalen gaan maar door. Wat wordt er dan met het belasting geld gedaan?
Als je wat hebt en je hebt er voor gewerkt moet je betalen, daar is niets mis mee. maar heb je door omstandigheden niets meer of aanpassingen nodig wordt er verwacht dat je die ook nog zelf betaald. He tis allemaal zo krom...

JUDYSuarez30

5 november 2012

This is great that we can receive the <a href="http://goodfinance-blog.com/topics/credit-loans">credit loans</a> and this opens completely new chances.

Top