ACTUEEL

IGZ: Sionsberg hield zich niet aan de opdracht

De raad van bestuur van ziekenhuis De Sionsberg heeft zich niet gehouden aan de opdracht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Dat zegt de Inspectie in een reactie over de ophef met betrekking tot de geboortezorg in Noord Oost Friesland aan het Friesch Dagblad.

In plaats van een goed plan voor een verantwoorde afbouw van de geboortezorg te maken, presenteerde de rvb volgens de IGZ plan voor behoud van de tweedelijns klinische verloskunde.

Acute zorgafdeling

Woordvoerder Silvie de Peijper van de IGZ stelt tegenover het Friesch Dagblad dat het plan volledig afwijkt van het toekomstig profiel zoals dat afgelopen najaar was gekozen voor De Sionsberg. De inspectie had gevraagd om een analyse over wat zou kunnen misgaan als er geen volledige acute zorgafdeling was, en welke afspraken nodig waren om dat te voorkomen. “De Sionsberg lukt het al jaren niet goed om de continuïteit van een voldoende en deskundige medische en verpleegkundige bezetting te garanderen, naast de kosten van de continue beschikbaarheid voor deze functies, “zo stelt De Peijper.

Discussie

De discussie rond de geboortezorg in Dokkum barstte dinsdag 8 mei in alle hevigheid los toen bekend werd dat de noodzakelijke voorwaarden en mogelijkheden zouden ontbreken om de tweedelijns klinische geboortezorg in De Sionsberg kwalitatief verantwoord en toekomstbestendig voort te kunnen zetten.

De Medische staf van De Sionsberg is het daar volstrekt mee oneens. Het zou bij zowel de IGZ als bij De Friesland aan iedere wil ontbreken om tot een oplossing te komen waarbij de verloskundige zorg in de Sionsberg behouden zou kunnen”.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

13 mei 2012

Hoe durft IGZ van een opdracht te spreken. Het IGZ richt de Nederandse zorg niet in, het stelt slechts eisen aan verantwoorde zorg. IGZ kan wel stellen dat verloskundige zorg niet meer verantwoord is en dient te worden gesloten. Verder gaat de invloed van IGZ niet.

Dijkema

14 mei 2012

In het onderstaand artikel artikel van 9 mei, wordt gesproken over 4 scenario's die door de Sionsberg en De Friesland zou zijn opgesteld.
Is dit allemaal uit de grote duim gezogen dan.
En laat de IGZ eerst maar eens de hand in eigen boezem steken met alle klachten die er tegen de IGZ zijn.


"In de afgelopen maanden hebben De Friesland en De Sionsberg gezamenlijk een rapport opgesteld voor de Inspectie waarin vier scenario’s werden aangedragen voor de geboortezorg in De Sionsberg"

Anoniem

14 mei 2012

AL 10 jaar volg ik het handelen van de IGZ nauwlettend.
Het is er zo een chaos, dat je ze echt niet meer serieus kan nemen. Gewoon opheffen dus.

Top