ACTUEEL

Tuchtcollege waarschuwt cardioloog ZGT

Het Regionaal Tuchtcollege in Zwolle heeft een cardioloog van ziekenhuis ZGT in Almelo een waarschuwing gegeven. Dat meldt de Twentse Courant Tubantia.

Hij had volgens de tuchtrechter te weinig gegevens vastgelegd over een patiënt, die na een hersteloperatie aan zijn pacemaker aan een infectie overleed. Door deze nalatigheid is niet meer te achterhalen of de cardioloog voldoende adequaat onderzoek heeft verricht.

Geen verslag

De patiënt was vanwege koorts terug naar het ziekenhuis gegaan. De cardioloog zegt hem voldoende te hebben onderzocht. Er was geen reden tot zorg en hij heeft de patiënt naar huis gestuurd. Omdat de cardioloog van zijn bevindingen geen verslag heeft gedaan, kan het tuchtcollege niet beoordelen of dit zo is.

De patiënt heeft vervolgens het thuis even aangekeken. Toen hij zich weer meldde in Almelo bleek er geen plaats te zijn op de intensive care, waarna hij naar Emmen is gebracht. De patiënt overleed in februari 2010 drie dagen na zijn 61e verjaardag in een ziekenhuis in Emmen.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Gulpen

15 mei 2012

Dit is een uitspraak van een bevriende organisatie die allang afgeschaft had moeten worden.
Het niet op orde hebben van dossiers moet als grove overtreding gezien worden.
Nu heeft iedere arts de mogelijkheid om bij problemen het dossier op te schonen.

Anoniem

17 mei 2012

nou...dossiers opschonen..er was ook zo'n ggz verpleegkundige mevr. vivi drenth,die dus valse rapportages schreef,om haar wangedrag te verbloemen...wat moet er dan met dat soort mensen?

Anoniem

17 mei 2012

was ook iets met diefstal betreft gedrag deze mevr?

ce jansen

20 mei 2012

Het niet rappporteren van de bevindingen van de arts is hem aan te rekenen.
Zijn er nog lab resultaten of heeft de verpleging iets gerapporteerd?
Is een beetje eenzijdig verhaal.

Top