ACTUEEL

Amphia ziekenhuis voegt locaties samen

Het Amphia ziekenhuis sluit definitief haar locatie aan de Langendijk in Breda. De locatie gaat over een paar jaar samen met het ziekenhuis aan de Molengracht in Breda. Door de uitbreiding ontstaat één groot Bredaas ziekenhuis. Dat meldt Omroep Brabant.

Raad van bestuur komt terug op beslissing

In 2007 besloot de raad van bestuur het complex aan de Langendijk, het voormalige Baronieziekenhuis, tot 2030 te behouden en te investeren in renovatie. De raad van bestuur besluit nu anders. Waarom is nog onduidelijk. Doordat het ziekenhuis verschillende locaties heeft, moet het personeel steeds op en neer reizen. Een ander probleem is dat het voor patiënten soms onduidelijk is waar ze moeten zijn. Verder meldt Omroep Brabant dat er sprake is van gebrek aan parkeerruimte en dat er steeds minder bedden nodig zijn.

Amphia Oosterhout blijft bestaan

De gevolgen voor het personeel zijn nog niet duidelijk. Evenmin is bekend of er gedwongen ontslagen zullen vallen. Voor de locatie in Oosterhout hebben de nieuwe plannen geen gevolgen. De drie locaties bieden op dit moment elk al specialistische zorg. De locatie aan de Langendijk is gespecialiseerd in chronische zorg, vrouwen en kinderen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top