ACTUEEL

KPN Zorg registreert hartritme-afwijkingen op afstand

Het hart van een hartpatiënt kan nu op afstand worden gecheckt op hartritme-afwijkingen. Een recorder stuurt de gegevens via de mobiele telefoon naar een medische centrale stuurt, waar de ernst van de afwijking wordt beoordeeld.

Controle met behoud van bewegingsvrijheid

KPN Zorg introduceert  deze 'hartritmemeter' op afstand. Patiënten houden met het apparaat hun bewegingsvrijheid, maar zijn wel verzekerd van een goede bewaking van het hart en controle. Zelfs stoornissen die de patiënt zelf niet ervaart, worden door de recorder geregistreerd.

Cardioloog wijzigt meter per sms

Als er wijzigingen in de meting nodig zijn, hoeft de patiënt niet naar het ziekenhuis. De cardioloog kan de recorder op afstand programmeren via een sms. "De recorder maakt automatisch en continu een ecg-opname van het hart via plakelektroden op het lichaam. Deze worden door een kabel verbonden met de recorder. De data worden via bluetooth verzonden naar de bijgeleverde mobiele telefoon die de gegevens weer verstuurd naar de IPT Medische Service Centrale", aldus KPN.

Ondersteuning door alle telefoons volgt

Volgens een woordvoerster is de hartritmemeter nog niet aan alle mobiele telefoons te koppelen. "Het gaat om de software die op een bepaalde telefoon is geïnstalleerd. Daarom leveren we die nog mee, maar in een volgende versie kan de software gewoon op iedere telefoon worden aangebracht". (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top