ACTUEEL

‘Cliëntenperspectief moet in rvt terug te vinden zijn’

Het is van groot belang dat de cliëntenraad een bindende voordracht heeft voor één lid van de raad van toezicht (rvt). In een rvt worden financiële en vastgoed experts benoemd, maar het cliëntenperspectief moet terug te vinden zijn. Dat zegt Jasper Boele, directeur van koepelorganisatie voor cliëntenraden in de zorg LSR, in een interview met Skipr.

Ieder lid van een raad van toezicht in de zorg moet het belang van de cliënt voorop hebben staan, “maar uiteindelijk zie je toch terug dat ieder op zijn eigen expertise zit,” aldus Boele.

Cliëntenzetel

En daarom is een speciale cliëntenzetel volgens hem van groot belang. "Deze cliëntenzetel maakt de rvt niet alleen een toezichthouder op het gebied van financiën en organisatorische aspecten, maar ook op het cliënt- en klantenperspectief."

Bekijk het volledige interview met Jasper Boele hier.

Dit artikel is onderdeel van een serie over de functie van cliëntenraden in de zorg. In het Skipr magazine nr.6 van juni 2012 staat een verslag van de Round Table over dit onderwerp die Skipr onlangs in samenwerking met De Veghte heeft georganiseerd.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Vrieler

23 mei 2012

Wonderlijke reactie aangezien de cliëntenraad het recht heeft zelf een kandidaat voor te dragen voor de RvT, maar in de praktijk zal hier waarschijnlijk weinig gebruik van worden gemaakt.

Het komt er dus op neer dat de positie van de CR in deze kwestie moet worden versterkt.

Top