ACTUEEL

Verpleeghuis Mariahoeve wederom in opspraak

Bij verpleeghuis Mariahoeve is in 2007 een demente bewoonster overleden na het opeten van een plastic handschoen. Dit meldt Omroep West. Het verpleeghuis van zorgorganisatie Florence kwam medio mei ook al in opspraak nadat een 90-jarige vrouw overleed na het eten van een chloortablet.

Omroep West zegt het nieuwe sterfgeval op het spoor gekomen zijn naar aanleiding van het incident met de chloortablet. Tegenover Omroep West erkent  Florence-directeur Annemieke Beylevelt dat er in 2007 een fout is gemaakt. De handschoen lag in een prullenbak die niet was afgesloten. Florence heeft maatregelen genomen en alle prullenbakken achter slot en grendel gezet. Ook is het incident gemeld aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg, aldus een persverklaring van de organisatie.

Eigen gezag

Naast deze twee fatale incidenten maakt Omroep West ook melding van een verpleegkundige die in 2011 eigenhandig de toediening van morfine van een terminale patiënt stop zette, terwijl er was afgesproken dat hij die wel zou krijgen. Het was de wens van de terminale man en zijn familie om verder niet meer te worden geholpen. Desondanks stopte de verpleegkundige de toediening van morfine en gaf ze de man ook vocht. Volgens Omroep West heeft de verpleegkundige een berisping gekregen vanwege het handelen op eigen gezag. Florence benadrukt dat er geen verband is tussen het niet verstrekken van de medicatie en het overlijden van de patiënt.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Bart

21 mei 2012

De vrouw van Maxime Verhagen is hier de directeur. Zij heeft een en ander te verantwoorden. Maar alles zal wel worden weggepoetst want ze is een vriendin van de staatssecretaris!

Top