ACTUEEL

SLAZ opent hartpoli voor vrouwen

Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam opent dinsdag 22 mei Nederlands eerste Hartpoli voor Vrouwen. Dit meldt De Telegraaf.

Het Sint Lucas Andreas wil met de speciale polikliniek tegemoet komen aan de noden van vrouwelijke hartpatiënten. Jaarlijks sterven meer vrouwen dan mannen aan hart- en vaatziekten. Dit komt onder meer doordat vrouwen vaak langer doorlopen met vage klachten, maar ook omdat zij een slechtere prognose hebben. De Hartpoli voor vrouwen moet ondermeer zorgen voor een snellere diagnose en behandeling van vrouwen met hart- en vaatziekten.

Anders

"Vrouwen verschillen anatomisch van mannen, maar gaan ook anders met hun klachten om”, licht cardioloog cardioloog Jutta Schroeder-Tanka de nieuwe poli  in De Telegraaf toe. “De symptomen zijn minder eenduidig, ze trekken minder snel aan de bel én ze verpakken hun klachten in een verhaal. Hierdoor is het soms lastig om direct tot een diagnose te komen. De Hartpoli speelt hierop in wat betreft de benadering, maar ook bij het stellen van een diagnose en behandeling.”

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top