ACTUEEL

Telecomreus wil zorginnovatie prikkelen met prijs

De Vodafone Foundation en Waag Society zijn de Mobiles for Good Challenge gestart: een zoektocht naar de drie beste technologische ideeën voor gezondheidszorg en welzijn.

De winnaars krijgen ieder 40.000 euro, tijdelijke kantoorruimte in Amsterdam en professionele begeleiding om hun concept versneld op de markt brengen. De initiatiefnemers hebben de challenge aangekondigd tijdens de PICNIC Innovation Mash Up op 15 mei in Amsterdam.

Inschrijving ideeën

Tijdens drie workshops kunnen deelnemers hun ideeën aan experts voorleggen. De inschrijving sluit op vrijdag 31 augustus om 17.00 uur. Na een voorselectie presenteren zes finalisten op het PICNIC Festival in Amsterdam op 18 september 2012 hun concept in een live ‘pitchronde’ aan de jury. Daarna worden direct de drie winnaars bekendgemaakt.

Jury

De jury bestaat uit Louise Gunning (voorzitter Gezondheidsraad, hoogleraar Gezondheid en Maatschappij aan de Universiteit van Amsterdam (UvA), voorzitter van het College van Bestuur van de UvA en de Hogeschool van Amsterdam), Patrick de Zeeuw (medeoprichter en boardmember Startupbootcamp International), Rob Shuter (Chief Executive Officer bij Vodafone Nederland) en Marleen Stikker (Chief Executive Officer Waag Society en bestuursvoorzitter PICNIC).

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anema

6 juni 2012

Heel mooi zo'n initiatief. Er gebeurt momenteel zoveel op dit terrein! Ode aan De Vodafone Foundation en Waag Society

Top