ACTUEEL

‘Particuliere zorginstelling geen populaire werkgever’

‘Particuliere zorginstelling geen populaire werkgever’

Een meerderheid van de zorgmedewerkers verwacht in de toekomst niet bij een particuliere instelling te gaan werken. Dit blijkt uit de Barometer Zorg, onderzoek onder medewerkers in de zorg en welzijn, uitgevoerd door VKbanen en Newcom Research & Consultancy.

Verwachtingen

De helft van de respondenten heeft het overwogen, maar slechts 16 procent verwacht dit daadwerkelijk te gaan doen. Zo’n 49 procent denkt dat bij particuliere initiatieven vooral de omzet centraal staat. Driekwart denkt dat er in de particuliere zorg vaker persoonlijke aandacht aan de patiënt kan worden gegeven. De helft denkt dat zij meer vrijheid hebben in hun werk en dat kwaliteit meer aandacht krijgt. Wat betreft doorgroeimogelijkheden denken vooral leidinggevenden en hoogopgeleiden in de particuliere zorg minder door te kunnen groeien dan in de reguliere zorg. En zo’n 36 procent verwacht dat de salarissen hoger zijn dan bij reguliere zorginstellingen, zo blijkt uit de Barometer Zorg.

Positief

De respondenten staan overwegend positief tegenover particuliere zorginitiatieven. Vooral op het gebied van wachtlijstverkorting, specialisatie en aansluiting bij de klantbehoefte.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top