ACTUEEL

Nieuwe zorgverzekeraar heeft financiën rond

ANNO12 heeft het benodigde startkapitaal bij elkaar. De nieuwe zorgverzekeraar dient nu een formele vergunningsaanvraag in bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Het wettelijke verplichte startkapitaal bedraagt 4 miljoen euro. De afgelopen weken wist ANNO12 het resterende benodigde kapitaal terug te brengen naar zo’n acht ton. Dit kon mede door de aanloopkosten te verlagen. “De aanloopkosten konden naar beneden doordat de administratieve werkzaamheden evenals de automatisering worden uitbesteed”, aldus de verzekeraar. “Dit scheelt in ontwikkelingskosten. Uiteraard betreft deze uitbesteding hoogwaardige en bewezen dienstverlening.”

Vergunning

De formele vergunningsaanvraag bij DNB gaat naar verwachting enkele maanden gaat duren. Als onderdeel van de vergunningsaanvraag werkt ANNO12 nu ook de financiële participatie van verzekerden verder uit. ANNO12 kiest daarbij voor een volledig coöperatieve structuur. ANNO12 mikt er op om in 2013 daadwerkelijk actief te worden als zorgverzekeraar. ANNO12 zou daarmee de eerste nieuwe toetreder op de zorgverzekeringsmarkt zijn sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2006.

Eigen risico

Ook de polisvoorwaarden en dekking is een punt van aandacht. ANNO12 overweegt om dekking van het verplichte eigen risico, dat volgend jaar oploopt naar 350 euro, onder te brengen in een aanvullende verzekering, zodat coöperatieleden de kosten van het eigen risico kunnen meeverzekeren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top