ACTUEEL

Ziekenhuis Dirksland zet thuisbevallen stil

Als gevolg van een tekort aan verloskundigen kunnen vrouwen op Goeree-Overflakkee tijdelijk niet meer thuis bevallen. Dat meldt RTV Rijnmond.

Vanwege het tekort aan verloskundigen en het verdwijnen van aparte verloskundigenpraktijken acht het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland het voorlopig niet verantwoord om vrouwen thuis te laten bevallen. Over een aantal maanden verwacht het ziekenhuis weer voldoende personeel te hebben voor het begeleiden van thuisbevallingen.

Reorganisatie

De tijdelijke stop op het begeleiden van thuisbevallingen hangt samen met de reorganisatie van de verloskunde op Goeree-Overflakkee. De raad van bestuur het Van Weel-Bethesda wil af van de aparte praktijken en wil alle verloskundigen vanuit het ziekenhuis laten werken. De verloskundigen uit het ziekenhuis doen dan zowel thuisbevallingen als bevallingen in het ziekenhuis.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Scherpenisse-Cornelissen

25 mei 2012

Vanaf 1 Juni is thuis bevallen weer mogelijk op Goeree Overflakkee. Verloskundigenpraktijk Een nieuw begin te Sommelsdijk zal dan haar deuren openen. U bent welkom voor verloskundige zorg. Voor meer informatie bezoek onze website www.verloskundigenpraktijkeennieuwbegin.nl

Graag tot ziens
Nanda Scherpenisse-Cornelissen
Verloskundige

Top