ACTUEEL

Crisis Zorgboog doet koppen rollen

De voorzitter van de raad van bestuur alsmede de voorzitter en vicevoorzitter van de raad van toezicht van de Brabantse zorginstelling De Zorgboog stappen op. Het ontslag volgt op een externe rapportage over de onrust die binnen de organisatie.

Onrust

Het ontslag komt niet als een verrassing. Eind maart zegden elf verpleeghuisartsen van De Zorgboog het vertrouwen op in bestuursvoorzitter Bert Koeneman nadat de tweede man binnen de raad van bestuur Hans van den Bosch wegens verschil van inzicht vertrok. Volgens onderzoeker Léon Lodewick vormen diverse fusies en veranderingen als gevolg van marktwerking de kiem van alle onrust. De verpleeghuisartsen weigerden mee te werken aan het veranderproces en hebben een dubieuze rol gespeeld door de onrust in de lokale pers te ventileren, oordeelt Lodewick.

Communicatie

Omdat de persoonlijke communicatie tussen Koeneman en zijn medewerkers problematisch was, is hij niet de juiste man op de juiste plek, concludeert Lodewick. Koeneman herkent zich niet in dit beeld, maar vertrekt in het belang van De Zorgboog, aldus een verklaring. Er komt een tijdelijk bestuurder die de rust moet herstellen en de ingezette verbeteringen doorvoert.

Kwaliteit niet in geding

Volgens Lodewick is de kwaliteit van de zorg niet in het geding bij De Zorgboog. Lodewick sluit zich daarmee aan bij recent onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Volgens de IGZ voldoet de zorg aan de normen.
De Zorgboog is een regionale organisatie voor verpleging en verzorging en wonen in de regio Helmond. De diensten reiken van prenatale tot terminale zorg. Bij de organisatie werken ongeveer 2800 mensen. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

20 mei 2009

Vooral doorgaan met de marktwerking in de zorg, waarin directeuren de medewerkers zien als objecten om aan de afgesproken productie te komen. De kloof tussen directie en medewerkers wordt alsmaar groter en van dialoog is al helemaal geen sprake meer. De directeur weet niet van zijn medewerkers mee bezig zijn en wat hun bezighoudt. De oude tijden waarin alles kon en mocht hoeven voor mij echt niet meer terug te komen. Maar wel dat directeuren het besef weer gaan krijgen dat medewerkers met hun hart en hun ziel aan voor mensen aan het werk zijn.

Top