ACTUEEL

Nederlands bedrijf ‘Beste eHealth Start-Up 2012’

Nederlands bedrijf ‘Beste eHealth Start-Up 2012’

De Nederlandse app ontwikkelaar Synappz Medical Apps heeft de beste e-Health Start-Up 2012 van Europa. De wedstrijd om de titel beste e-Health Start-Up was onderdeel van het Doctors 2.0 congres in Parijs vorige week.

Nieuwe technologie

De Doctors 2.0 beweging heeft de ambitie om nieuwe technologie snel en flexibel in te zetten in bestaande processen in ziekenhuizen en andere zorginstanties. Synappz Medical Apps won zowel de jury- als de publieksprijs. Synappz won de prijs vooral op basis van haar recent gelanceerde app iP Plaslijst, die consumenten en patiënten in staat stelt om met hun iPhone snel en gemakkelijk een digitale plaslijst in te vullen. Zo'n plaslijst bevat alle gegevens omtrent de waterhuishouding van de gebruiker (vochtinname, plaspatroon, urineverlies) en is een belangrijk hulpmiddel bij het in kaart brengen van blaasproblemen. Elf start-ups vanuit geheel Europa streden in de finale om de titel. De wedstrijd om de titel beste e-Health Start-Up 2012 werd gehouden tijdens het Doctors 2.0 congres op 23 en 24 mei in Parijs.

Medicine X congres

Onderdeel van de prijs is dat Synappz naar de Amerikaanse tegenhanger van Doctors 2.0, het Medicine X congres, mag afreizen. Dit evenement wordt georganiseerd door de Stanford University in Californië, in het hart van Silicon Valley. Synappz mag zich daar presenteren aan de sterk groeiende Amerikaanse community van e-Health specialisten.

Volgens de jury moesten de kandidaten voor de prijs een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossing van een reëel medisch probleem en zoveel mogelijk toegevoegde waarde opleveren voor patiënt en arts. En het bedrijf moet aantonen een valide business model te hebben en daarmee de mogelijkheden creëren haar plannen ook daadwerkelijk ten uitvoer te brengen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top