ACTUEEL

Dichterbij praat met dissidente directeuren

De twee directeuren van Dichterbij die geschorst werden nadat ze kritiek hadden geuit op de organisatie, mogen blijven. De Gelderlander meldt dat met de twee momenteel terugkeergesprekken worden gevoerd.

Recent werden de directeuren van de regio Gennep en de regio Land van Cuijk op non-actief gesteld nadat ze kritiek hadden geuit op de reorganisatie die Dichterbij heeft ingezet. De reorganisatie is gestart met het benoemen van een zeskoppige directie. De twee geschorste directeuren behoren daar niet toe.

Time-out

Peter Verbraak van de regio Land van Cuijk kreeg begin mei een ‘time-out’ opgelegd, nadat hij openlijk de raad van bestuur bekritiseerde vanwege een angstcultuur en het niet naleven van de eigen omgangscode. Vorige week werd regiodirecteur Marius van den Hoogen op non-actief gesteld. De directeur van regio Gennep liet zijn personeel in een brief weten dat de reorganisatie zal leiden tot minder personeel en minder managers. Dat is een verkeerde voorstelling van zaken, vindt de raad van bestuur.

Onrust

Ondertussen groeit volgens De Gelderlander ook de onrust onder de verwanten van de vijfduizend cliënten van Dichterbij. Zij klagen er over slecht geïnformeerd te worden. De raad van bestuur heeft inmiddels erkend dat in elk geval in de communicatie naar het personeel toe niet goed is verlopen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top