ACTUEEL

‘Toezichthouders Oldenhaghen moeten opstappen’

Het managementteam en de beleidsgroep van Zorgcentrum Oldenhaghen in Ommen hebben het vertrouwen in de raad van toezicht opgezegd. Vorige week heeft de ondernemingsraad dit al gedaan. Dat meldt De Stentor.

Raad van toezicht negeert management

De Stentor meldt dat het managementteam van mening is dat de gemaakte afspraken zijn geschonden en dat er bestuurlijke informatie is achtergehouden. Zo heeft de raad zonder overleg een nieuwe bestuurder aangesteld. Het management voelt zich genegeerd door de raad van toezicht en zegt in een persbericht: “De raad van toezicht heeft keer op keer bewezen ver van de organisatie af te staan, geen inzicht te hebben in de zorgmaterie en de veranderingsprocessen in Oldenhaghen, volstrekt onbekend te zijn met plannen en acties om van Oldenhaghen een gezonde en moderne zorginstelling te maken, niet open te staan voor adviezen en meningen keer op keer te negeren en zich niet te houden aan normen van zorgvuldigheid, waar het gaat om besturen en toezicht houden."

Einde ultimatum OR nadert

Het ultimatum waarbinnen de raad kan reageren op de aanklacht van de ondernemingsraad loopt dinsdag af. Jan Westert, voorzitter van de raad van toezicht, betreurt de gang van zaken. Hij is van mening dat het onmogelijk is voor Oldenhaghen om zonder raad van toezicht te functioneren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top