ACTUEEL

Vakbond ontstemd over winsten thuiszorg

Vakbond Abvakabo FNV is ontstemd over de miljoenenwinsten in de thuiszorg. Volgens de vakbond horen de winsten toe aan de werkvloer en moeten ze niet aan het eigen vermogen van de zorgaanbieders worden toegevoegd.

Volgens Abvakabo FNV hebben de dertig grootste verpleeghuis- en thuiszorginstellingen het laatste jaar gemiddeld 12 procent winst geboekt. In euro’s uitgedrukt kan deze winst oplopen tot ruim 18 miljoen euro per individuele instelling.  Gemiddeld bedraagt de winst  4,2 miljoen per zorginstelling.

Mager

Het steekt de vakbond dat de aanbieders grote winst maken, terwijl de werkgevers tijdens de laatste cao-ronde slechts bereid waren tot “een uiterst magere loonsverhoging”. Ook zouden de werkgevers volgens Abvakabo FNV niets willen doen aan “de hoge werkdruk en doorgeslagen flexibilisering”.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Sanders

14 juni 2012

Helemaal mee eens. Eigenlijk is het een grote schande. Wat is er tot nu toe dan gedaan? Wat is nagelaten tot nu toe? Er is dus mogelijk wel ruimte om ZORG te geven, althans om dat te doen (iets te doen, iets in die richting te doen) dat daarvoor nodig is. B.V. aanstellen van SPHers inplaats van schoonmakers.
Ik vrees dat nu veel mensen zitten te rekenen hoe meer winst te kunnen maken inplaats van het begrip zorg beter/echt/uberhaupt voor de toekomst inhoud te geven.
Als ik me vergis hoor ik het graag.

ce jansen

16 juni 2012

Geheel met Sanders eens. Dit geeft ook het verkeerde signaal naar de politiek. De redenatie is dan dat er nog veel te bezuinigen is met als resultaat dat de zorgcomplexe dementerende verpleeghuisbewoner zich omringd ziet met schoonmakers en niet met de zorgverleners waar deze groep recht op heeft.
Dit zal ongetwijfeld leiden tot een tweedeling waarbij de mondige en bemiddelde oudere hier geen genoegen mee neemt en in een particuliere woonzorgvoorziening zal verblijven. De reguliere verpleeghuizen zullen weer terugkeren naar het model liefdadigheid/armenzorg

Anoniem

22 juni 2012

Hoe zijn deze grote winsten te voorkomen?
Misschien een maximum aan winst invoeren?
Maar wie controleert dat dan weer?

Top