ACTUEEL

Partijen starten tweede zorg-investeringsfonds

Het venture capital fonds Health Innovation Fund II is op 8 juni 2012 van start gegaan. Het fonds zal in de komende jaren acht miljoen euro investeren in tien tot twaalf startende ondernemingen in de gezondheidszorg. Het fonds focust zich met name op start-ups die gericht zijn op nieuwe medische technologieën en behandelmethoden op het gebied van preventie, zorg en welzijn.

Investeerders in het fonds zijn Coöperatie VGZ, ABN AMRO en Mediq. Volgens de partijen is innovatie niet alleen een voorwaarde om zorg betaalbaar te houden, maar ook om de kwaliteit van de zorg verder te verbeteren. De partijen stellen risicodragend kapitaal beschikbaar om dit proces te versnellen.

Opvolger

Het fonds is de opvolger van Health Innovation Fund I. Met het eerste fonds zijn investeringen gedaan in tien veelbelovende bedrijven. Vrijwel alle investeringen presteren volgens de investeerders naar verwachting.

Health Innovations

Health Innovations is de beheerder van Health Innovation Fund II. Het fonds wordt ondersteund vanuit het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie door de Technostarter regeling.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top