ACTUEEL

Zorghuis Sefkat officieel geopend

Het eerste verpleeghuis voor Turkse en Marokkaanse ouderen, zorghuis Sefkat in Boxtel, is woensdag officieel geopend. Hierbij waren consul-generaal Togan Oral van Turkije, burgemeester Frank van Beers van Boxtel, Saskia van Eenbergen van de provincie en Mohamed Rahmoune van de Marrokaanse gemeenschap in Boxtel aanwezig. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Het zorghuis voor verpleeghuisgeïndiceerde Turkse en Marokkaanse ouderen met psychogeriatrische en/of somatische aandoeningen, onderdeel van Zorggroep Elde, is sinds september 2011 al in bedrijf.

Zorghuis Sefkat werd in november beloond met Avicennaprijs 2011. VWS reikt deze om de twee jaar uitgereikt aan een zorgverlener of organisatie die ‘in de afgelopen periode heeft bijgedragen aan een wezenlijke verbetering van de zorg aan allochtonen, waarbij de gehanteerde methodiek innovatief en actueel is en de activiteiten een uitstraling hebben binnen de eigen sector en/of naar andere sectoren’. Daarbij moeten de resultaten duurzaam en overdraagbaar zijn.

In Skipr magazine 7/8, die rond 21 juni verschijnt, staat een reportage over Sefkat.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top