ACTUEEL

Ex-topman Zuwe Hofpoort krijgt 2 ton ontslagpremie

Ex-topman Zuwe Hofpoort krijgt 2 ton ontslagpremie

Ex-bestuursvoorzitter Peter van den Elzen heeft van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden een vertrekpremie van ruim twee ton meegekregen. Dat blijkt uit de jaarrekening van het ziekenhuis.

Van den Elzen

Van den Elzen trad in januari 2010 in Woerden aan als voorzitter van de raad van bestuur. Begin februari maakte het ziekenhuis bekend dat hij per 1 juni zou vertrekken. Aanleiding is een verschil van inzicht met de raad van toezicht. Uit de jaarrekening van het ziekenhuis blijkt dat hij een afkoopsom van 207.143 euro heeft meegekregen bovenop zijn normale salaris van ruim 190.000 euro.

6 Reacties

om een reactie achter te laten

olaf wijman

15 juni 2012

lijkt tegenwoordig wel of er iedere dag van het jaar een bestuurder weg gaat met een zak vol geld.

Anoniem

17 juni 2012

Voor de aanstelling van een zorgbestuurder kan de Ondernemingsraad haar invoed en beslissings-bevoegdheid claimen of hiervoor een initiatiefvoorstel doen: en vastleggen dat een zorgbestuurder volgens Cao zijn/haar salaris ontvangt bij aantreden.Niet meer en niet minder!
Een hoog salaris, dit is immers al bewezen door een flink aantal zorgbestuurders, garandeert niet dat er kwalitatief goed bestuurd wordt. Het argument dat je dan niet de beste persoon voor de beste positie zou krijgen, gaat dan ook zeker niet op. De vele hoge vertrekbedragen die vooraf vastgelegd zijn in contracten met Zorgbestuurders door veelal de leden van de Raden van Toezicht, moeten vooraf inzichtelijk zijn voor OR en hun te vertegen-woordigen achterban. Het is nu een old-boys network, het doet blijkbaar niet terzake wat je hebt gepresteerd, je wordt zo weer in een andere zorgorganisatie warm onthaald, zonder enige moeite. Dat kun je vaak niet zeggen van vele verpleegkundigen en verzorgende die hun kwaliteit +deskundigheid + ervaring ruimschoots bewezen hebben, maar om veel minder aantoonbare redenen 'gedumpt' (leeftijd vaak 50+ en risico op????? wie kan het voorspellen)lijken te worden uit hun zorgorganisatie. En daarna ingewisseld (zolang dat nog mogelijk is met de arb.markt krapte voor jongere!).

Wijngaard

17 juni 2012

Komt deze vacature vrij?? Dan wil ik ook wel 5 ton verdienen in twee en half jaar. In verpleeghuis zorg wordt gebuffeld dag in dag uit! Bewoners ontevreden te weinig personeel, kunnen niet naar buiten . Nee we zijn lekker bezig in Nederland met zijn allen. Wie komt er in actie!! Of blijven we deze praktijken maar gedachteloos accepteren. Je voelt het al aankomen nog meer bezuinigingen in de zorg...

Sanders

17 juni 2012

Waarschijnlijk vindt deze bestuurder het terecht dat een dergelijk bedrag onttrokken kan worden aan middelen waarmee een hoop zinvolle dingen gedaan kunnen worden, b.v. het (langer?) in dienst houden van mensen die op de nominatie staan uit een organisatie gezet te worden (ontslag van schoonmakers, verplegers, conciërges, etc.).
Met dit geld kan ook onderzoek gedaan worden naar de psychopathologie van deze mensen, maar ook naar hun gewetensfunctie. Mogelijk een scriptie onderwerp voor studenten. Ik wens de bestuurder een fijne zondag en een welverdiende rust toe. Die zal die wel nodig hebben.

Anoniem

18 juni 2012

En maar klagen dat de zorg zo duur wordt en is.
Hoe kan dat??

Anoniem

18 juni 2012

dit soort dingen kunnen niet van het gemeenschap geld
wij maar betalen

Top