ACTUEEL

Brandwondencentrum krijgt forse Europese subsidie

Het Brandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en de afdeling Plastische, Reconstructieve en Handchirurgie van VUmc hebben ruim een miljoen euro aan Europese subsidie gekregen. Dit is bedoeld voor een project om nieuwe huidvervangende materialen te testen die met cellen van de patiënt zelf zijn gemaakt.

Euroskingraft

Het onderzoek is onderdeel van een groot Europees onderzoek Euroskingraft. Voor het gehele project is 6 miljoen Europese subsidie ontvangen. Het onderdeel van het Brandwondencentrum en VUmc krijgt hier 1,2 miljoen van.

Onderzoek

Het doel van dit onderzoek is het testen van de werking van huidvervangend materiaal dat wordt gemaakt met cellen van de patiënt zelf. Deze worden van de patiënt afgenomen, in het lab gekweekt en tot een soort nieuwe huid gesmeed. Deze wordt vervolgens op de wond aangebracht. Dat heeft twee voordelen: er is minder eigen, gezonde huid nodig om een groot wondoppervlak te bedekken én de kans op afstoting is met eigen lichaamscellen nagenoeg nihil.  De eerste arts-onderzoeker is al met het onderzoek gestart.

Het project bestaat uit twee onderdelen. De veiligheid van de nieuwe therapieën wordt op een klein aantal patiënten getest. Daarna volgt onderzoek naar de klinische effectiviteiten onder een veel groter aantal patiënten.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

OlwYMROdr

5 juli 2012

door het referal steyesm max GB helemaal gratis. Dit is heel eenvoudig te gebruiken software (lees een eerder artikel dat ik over Dropbox schreef) die zich in je besturingssysteem nestelt en alles voor je uit handen neemt. Andere opties zijn

Top