ACTUEEL

SGL benoemt definitieve raad van toezicht

De Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) en Stichting Revalidatieartsenpraktijk (RAP) hebben een definitieve raad van toezicht benoemd. Drie leden van de tijdelijke raad van toezicht hebben een vaste aanstelling gekregen en daarnaast zijn twee nieuwe leden benoemd. Dit hebben de organisaties zaterdag bekendgemaakt.

Vaste aanstelling

De tijdelijke raad van toezicht was sinds afgelopen december ingesteld na het aftreden van de voltallige raad van toezicht. De drie toezichthouders werden voor een half jaar benoemden besloten onlangs zich beschikbaar te stellen voor de definitieve raad van toezicht. Het gaat om voorzitter Max Visser, Frans Metsemakers en Frans van Wijmen. Visser was als kinderarts werkzaam in verschillende ziekenhuizen en de afgelopen jaren werkzaam als voorzitter van de raad van bestuur bij ziekenhuis VieCuri. Metsemakers is financieel expert en was voorheen onder meer werkzaam als organisatieadviseur bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. Frans van Wijmen richt zich binnen de raad van toezicht op juridische thema’s, kwaliteit, governance, medezeggenschap en cliëntenrechten. Verder is Van Wijmen onder meer voorzitter van diverse klachtencommissies, lid van de raad van toezicht van ziekenhuis VieCuri en van Mosae Zorggroep in Maastricht.

Nieuwe toezichthouders

Als nieuwe toezichthouders heeft SGL Cecile Stallenberg en Tom Schulpen benoemd. Stallenberg is momenteel directeur Personele en Financiële Zaken bij ROC Gilde Opleidingen en zal zich binnen SGL bezighouden met HRM en financiën. Schulpen is benoemd op voordracht van de centrale cliëntenraad van SGL en heeft als aandachtsgebieden overheid, bedrijfsvoering en financiën. Op dit moment is Schulpen plaatsvervangend algemeen directeur bij de provincie Brabant en was daarvoor werkzaam als directeur Financiën bij de gemeente Maastricht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top