ACTUEEL

Werkgevers akkoord met cao VVT

De werkgevers in de verzorging, verpleging en thuiszorg, verenigd in ActiZ, hebben unaniem ingestemd met het nieuwe cao-akkoord.

ActiZ en Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN) sloten op 22 mei een akkoord met de vakbonden CNV Publieke zaak, NU’91 en FBZ. Abvakabo FNV wilde het akkoord uit onvrede niet ondertekenen. De leden van CNV en NU '91 zijn inmiddels al wel met de overeenkomst akkoord gegaan. De achterban van FBZ wordt op korte termijn geconsulteerd. ActiZ verwacht dat de nieuwe cao voor de 430 duizend werknemers in de verzorging, verpleging, thuis- en kraamzorg eind juni van kracht wordt. Abvakabo FNV hoopt de bekrachtiging van de nieuwe cao met een referendum onder alle werknemers in de sector nog tegen te kunnen houden.

Verder

“We zijn blij dat de werkgevers in onze sector vandaag volmondig ‘ja’ zeiden tegen dit cao-akkoord”, reageert directeur Aad Koster van ActiZ. “Nu kunnen we verder: met het verlenen van goede zorg en het uitvoeren van de gemaakte plannen: waaronder het werven van de nieuwe medewerkers die we nu en in de toekomst nodig hebben.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top