ACTUEEL

Martin Bontje nieuwe voorzitter VHN

Martin Bontje nieuwe voorzitter VHN

Martin Bontje is op 19 juni door de algemene vergadering benoemd tot nieuwe voorzitter van de Vereniging Huisartsenposten Nederland (VHN). Bontje volgt Henny Houben op als voorzitter.

Bontje was tot 1 april bestuurder van zorgverzekeraar VGZ. Eerder was Bontje ondermeer algemeen directeur van Zorgverzekeraars Nederland (ZN). De VHN denkt dat Bontje op basis van deze staat van dienst uitstekend in staat zal zijn om leiding te geven aan het doorontwikkelen van de vereniging.

Samenwerking

“De VHN verkeert in een spannende fase waarin het bestuur en de voorzitter samen met de huisartsenposten een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de organisatie van de huisartsenzorg”, zegt Bontje. De nieuwe voorzitter en het bestuur richten zich daarbij de komende periode vooral op het versterken van de samenwerking in de keten van acute zorg. “Samenwerking met andere organisaties, zoals Ambulancezorg Nederland en SEH-afdelingen van ziekenhuizen is daarbij cruciaal”, aldus Bontje. Hetzelfde geldt voor de chronische zorg. Samen met de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en de Landelijke Vereniging voor Georganiseerde eerste lijn werkt de VHN aan het ondersteunen van de organisatie van ketenzorg voor mensen met chronische aandoeningen.

Aantal HAPs

De VHN is opgericht als brancheorganisatie van huisartsenposten in Nederland. In totaal telt Nederland 122 huisartsenposten georganiseerd in 50 verschillende rechtspersonen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

19 juni 2012

Voor beide partijen geldt: gefeliciteerd

Top