ACTUEEL

Topinkomens ouderenzorg stijgen bijna 6 procent

Het salaris van de vijftig best verdienende bestuurders in de verzorging, verpleging en thuiszorg is vorig jaar met 5,6 procent gestegen ten opzichte van 2010. Dat constateert vakbond Abvakabo FNV op basis van een eigen inventarisatie van de jaarverslagen.

Met ActiZ50, vernoemd naar de brancheorganisatie van zorgondernemers, maakt de vakbond een knipoog naar de jaarlijkse Quote500. Uit de nieuwe ActiZ50 blijkt volgens Abvakabo FNV niet alleen dat de salarissen van de topbestuurders met bijna 6 procent zijn gestegen, ook zitten 41 bestuurders boven de balkenendenorm, zo stelt de vakbond.

Schrijnend

Volgens Abvakabo FNV zijn de uitkomsten van de inventarisatie schrijnend omdat werknemers in de sector op grond van de nieuwe cao een loonsverhoging van slechts 1,2 procent tegemoet kunnen zien. Daarnaast wijst de vakbond op de tienduizenden medewerkers in de thuiszorg die de afgelopen jaren twintig tot dertig procent van hun salaris hebben moeten inleveren.

Weigering

Aanvoerder van de ActiZ50 is bestuurder Marcel van Woensel. Abvakabo FNV becijfert dat hij in 2011 als bestuurder van Laurens bijna 330 duizend euro verdiende, ruim 40 duizend euro meer dan in 2010. Wel is dit bedrag inclusief een ontslagvergoeding van 155 duizend euro. Van Woensel werkt inmiddels als bestuurder bij Proteion Thuis. De vakbond noemt het opvallend dat Van Woensel deel uitmaakte van de werkgeversdelegatie tijdens de onderhandelingen dit voorjaar over een nieuwe cao. “Werkgevers weigeren in deze nieuwe cao afspraken te maken over het aanpakken van hun eigen topsalarissen”, aldus Abvakabo FNV.

Top drie

De top drie van ActiZ50 wordt gecompleteerd door Rob Zomer van Magenta Zorg (309 duizend euro) en Wander Blaauw van Zorgpartners Friesland (273 duizend euro). Blaauw geeft net als drie andere bestuurders uit de top tien leiding aan een gemengd concern, waar ook een ziekenhuis deel van uitmaakt. Het bezoldigingsniveau in de ziekenhuissector ligt van oudsher hoger dan in de ouderenzorg. Voor Zomer geldt dat hij op interim-basis leiding gaf aan Magenta Zorg. Vanwege bemiddelings- en bureaukosten die interimmers afdragen aan detacheerders liggen hun inkomsten al snel 20 tot 30 procent hoger dan die van bestuurders in reguliere dienst.

6 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

19 juni 2012

Zo, dat is dus door de vakbond geconstateerd. En wat denken ze daaraan dan te gaan doen?
Een keertje overleggen met de heren bestuurders? Vervolgens met een kluitje ... enz.

Vakbond, DOE er eens wat aan! Roep een staking uit of wat ook, raak de graaiers waar je ze raken kan want anders luisteren ze toch niet!

Zwanikken -Leenders

20 juni 2012

Al wat er boven bij gaat gaat er onder af

H.Sanders

20 juni 2012

Gewetensloze graaiers. Fijne (oude) dag.

Anoniem

20 juni 2012

Het is dan ook geen wonder dat ze geld tekort komen.
Als ze zichzelf gaan verrijken.
Maar wij hebben altijd de gewone consument nog die kan het wel betalen. En maar klagen dat de zorg zo duur wordt.
En er wordt nog steeds niets aan gedaan.
Allemaal loze beloftes, Bah, afschuwelijk.

De Bekker

20 juni 2012

Mooi dat AbvakaboFNV deze cijfers jaarlijks verzamelt en presenteert. De echte analyse kan natuurlijk vele malen genuanceerder:
- Ja, er wordt stevig verdiend in de ouderenzorg.
- In 2010 zaten 26 bestuurders boven de Balkenende norm, in 2011 waren dat 41 bestuurders. Daarbij aangetekend: de Balkenende norm is gelijk gebleven, in zowel 2010 als 2011 was het 193.000 euro.
- Belangrijkste reden voor de stijging is een aantal nieuwkomers: van de 17 nieuwe noteringen in de top 50 zitten er 15 boven de B-norm.
- Daarnaast lijken er enkele bijzondere omstandigheden te zijn. Het gemengde concern (combinatie ziekenhuis en ouderenzorg) werd al genoemd. Incidenteel van aard lijken een ontslagpremie, dubbele baan of afronden van fusie.

Ik vind eigenlijk net zo interessant: de constatering dat van de top 50 in 2010 toch 17 bestuurders hun maatschappelijke verantwoordelijkheid lijken te nemen, en een verhoging van minder dan 2% (en soms zelfs een daling) van het inkomen redelijk vinden. OK, dat hadden er veel meer kunnen zijn, maar da's een kwestie van glas half vol of half leeg.

Noem me optimist. Maar ik denk dat de aanblijvende transparantie en aandacht vanuit vakbond, maatschappij en politiek na verloop van tijd een reinigend effect zal hebben en houden.

Anoniem

22 juni 2012

Bron van dit nieuws is de ABVAKABO. Uiteraard is die buitengewoon objectief. Er wordt gegoocheld met jaarsalarissen en ontslagvergoedingen die bij elkaar worden opgeteld. Een waardeloos onderzoek met als vooropgezet doel de bestuurders (wederom) als graaiende zakkenvullers neer te zetten en dat alles in schril contrast met het immer hardwerkende zorgpersoneel dat zich de blubber werkt om het de clientèle naar de zin te maken. Het is allemaal pure propaganda die kritiekloos wordt overgenomen door andere media waardoor de feiten automatisch steeds vanzelfsprekender worden. Wanneer wordt de pers eens wat minder gemakzuchtig? En voor al die mensen die meteen roepen dat het allemaal een schande is en al de zogenaamde graaiers de grootste ellende toewensen :Maakt u zich ook zo druk over uw eigen inkomen als u leest over stervende kindjes in derde wereldlanden? Vind u uzelf dan ook een schoft en een graaier? De lat wordt altijd bij anderen gelegd! Leg hem eens bij u zelf!

Top