ACTUEEL

Private financier ziekenhuis Middelburg haakt af

Recreatieondernemer Henk van Koeveringe heeft zich teruggetrokken als medefinancier van het nieuwe ziekenhuis in Middelburg. Dat meldt de Provinciaal Zeeuwse Courant (PZC).

De vakantieondernemer liet in februari weten een substantieel deel van de totale investering van circa 45 miljoen euro voor zijn rekening te willen nemen. Om het benodigde kapitaal binnen te halen dacht Van Koeveringe ondermeer aan de uitgifte van obligaties onder de inwoners van Walcheren. Deze uitgifte had moeten leiden tot een grotere betrokkenheid van de bevolking bij het eigen ziekenhuis.

Garanties

Volgens de PZC is de samenwerking gestrand, omdat Van Koeveringe,  directeur van het recreatiebedrijf Roompot Vakanties, het niet met het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) eens kon worden over de voorwaarden om zijn beleggers te beschermen. Woordvoerder Dick Bosscher van het ADRZ laat de PZC weten dat de breuk geen gevolgen heeft voor de nieuwbouw. De financiële positie van het ADRZ is sterk genoeg om geld aan te trekken via banken en pensioenfondsen, aldus Bosscher.

Zorgaanbod

Van Koeveringe motiveerde zijn betrokkenheid destijds uit een combinatie van maatschappelijk betrokkenheid en zakelijk belang. Met verschillende vakantieparken in Zeeland hecht Roompot Vakanties, goed voor een jaaromzet van 224 miljoen euro, aan een adequaat zorgaanbod. “Als recreatiepak aan de kust met soms  vijftienduizend gasten hebben we belang bij goede ziekenhuiszorg in de regio”, stelde Van Koeveringe in februari in Skipr.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top