ACTUEEL

Schippers antwoordt schriftelijk op 250 vragen

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) gaat woensdag in debat met de Tweede Kamer over verhoging van het eigen risico in de zorg, maar alle vragen die tijdens het urenlange eerste deel van het zorgdebat zijn gesteld, heeft ze al schriftelijk beantwoord.

Het gaat om antwoorden op 250 vragen die vooral afkomstig zijn van PVV en SP. Die partijen zijn tegen de maatregel en spendeerden maandag in een poging het debat te frustreren uren aan hun inbreng over het onderwerp. De inbreng van de Tweede Kamer duurde uiteindelijk zo'n 10 uur. De SP gebruikte veel tijd om berichten van patiënten voor te lezen en vroeg daarop een reactie van de minister. Woensdagmiddag wordt het debat vervolgd en is het aan Schippers om te antwoorden.

Service

Omdat de meeste vragen uiteindelijk afkomstig zijn van burgers, vindt Schippers het gepast om schriftelijk te antwoorden en die informatie ook op de website te plaatsen. ,,We willen hiermee ook SP en PVV de service verlenen om snel al die mails die ze van burgers hebben gekregen te kunnen beantwoorden", aldus een woordvoerder van Schippers. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top