ACTUEEL

Doek valt voor Reumapatiëntenbond

De Reumapatiëntenbond heft zichzelf op. Dat heeft de ledenraad besloten. De patiëntenvereniging is momenteel in liquidatie. Lopende zaken worden afgehandeld, waarna de bond op 31 december ophoudt te bestaan.

Op de eigen website doet de Reumabond geen mededelingen over de achtergronden van de liquidatie. Wel heeft de Reumabond net als veel andere patiëntenverenigingen te lijden onder de door VWS aangescherpte financiering. Veel patiëntenverenigingen zijn hierdoor tot de helft van hun subsidie kwijt geraakt.

Afhandelen

Bij de Reumabond zijn tientallen lokale verenigingen aangesloten. Als collectieve belangenbehartiger van reumapatiënten is de bond aangesloten bij de NPCF. Daarnaast geeft de bond op verschillende manieren voorlichting en kunnen patiënten met medisch inhoudelijke en praktische vragen bij de bond terecht.  Voorts kunnen patiënten via de bond een collectieve ziektekostenverzekering afsluiten. De bond zegt al deze lopende zaken tot het eind van het jaar “netjes” te zullen afhandelen. Ook de website blijft voorlopig in de lucht, maar er zal echter geen nieuwe actuele informatie meer geplaatst worden.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

21 juni 2012

En er zullen nog heel veel patientenverenigingen volgen. De VVD van minister Schippers krijgt haar zin! Geen kritische volgers meer van de medische sector en geen krachtige tegenmacht meer tov de ambtenaren van VWS!

Anoniem

25 juni 2012

Financiering door farmaceutische industrie maakt dat de patientenverenigingen eenzijdig voorlichting geven. Patienten zijn beter gebaat bij een echte onafhankelijke organisatie die zijn eigen broek ophoudt en ook andere behandelwijzen en mogelijkheden toelicht, breed en onbevooroordeelt. Ik kan er niet rouwig over zijn.

Top