Finance

UMC St Radboud wil 85 miljoen besparen

UMC St Radboud wil 85 miljoen besparen

Het UMC St Radboud in Nijmegen wil de komende drie jaar 85 miljoen euro besparen. Het komende jaar 5 miljoen en de beide jaren daarna elk 40 miljoen. Daarbij schrapt het ziekenhuis ook banen. Dat meldt De Gelderlander.

Zonder bijsturing stevent het ziekenhuis af op een verlies van 3 miljoen euro, terwijl het begin dit jaar nog een overschot van 11 miljoen euro verwachtte. Dit blijkt uit een brandbrief die het ziekenhuis afgelopen week heeft verstuurd. Het UMC St Radboud moet ingrijpen om de nieuwbouw veilig te stellen. De banken eisen een sluitende begroting als voorwaarde. Bij verlies dreigt een renteverhoging op langlopende leningen.

Financiële positie

Het UMC St Radboud is een van de armste ziekenhuizen van Nederland, blijkt uit een analyse van de jaarverslagen over 2011 door accountants- en adviesbureau Deloitte twee weken geleden. Rond de eeuwwisseling heeft het teveel geld uitgegeven en het ziekenhuis kampt nu nog met de naweeën daarvan, aldus De Gelderlander. Ook een dure cao waarin de salarissen waren geregeld speelt het ziekenhuis parten. Daarbovenop komen de bezuinigingen van de overheid.

Personeel

Het verkleinen van het personeelsbestand, dat nu uit zo’n tienduizend werknemers bestaat, is volgens bestuursvoorzitter Melvin Samsom onontkoombaar: "Hoeveel weten we niet. Daar is het nog te vroeg voor.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top