ACTUEEL

3,3 Miljoen aan vertrekpremies voor ziekenhuisbestuurders

Vertrekkende bestuurders van ziekenhuizen krijgen regelmatig forse vertrekpremies mee. Vorig jaar ontvingen 13 bestuurders een afkoopsom met een totale waarde van 3,3 miljoen euro. De hoogste premie was voor Maarten Imkamp die bij de Gelre Ziekenhuizen in Gelderland vertrok.

Inventarisatie jaarverslagen

Dat blijkt uit een ranglijst van de grootste afkoopsommen die het artsenvakblad Medisch Contact woensdag publiceert. De lijst is gebaseerd op een inventarisatie van de jaarverslagen die 88 Nederlandse ziekenhuizen onlangs deponeerden bij het CIBG, de databank van het ministerie van Volksgezondheid. Volgens het onderzoek van Medisch Contact komen vier uitgekeerde bedragen uit boven de norm van maximaal één jaarsalaris. De norm staat in de beloningscode van de NVZD, de vereniging van directeuren van instellingen in de gezondheidszorg en geldt sinds 2009.

Doorbetaling regulier salaris

De hoogste premie was voor ex-bestuurder Maarten Imkamp van de Gelre Ziekenhuizen. Sommige vertrekregelingen zijn zo geconstrueerd dat ze minder opvallen in jaarverslagen. Zo kiezen ziekenhuizen regelmatig voor het doorbetalen van het reguliere salaris aan een ex-bestuurder waardoor er officieel geen sprake is van een ontslagregeling. Medisch Contact constateert dat bezuinigingen en maatschappelijke en politieke druk op ziekenhuizen om de uitkering van hoge afkoopsommen te voorkomen, geen effect te hebben gehad. Ruim 6 procent van de ziekenhuisbestuurders kreeg vorig jaar een ontslagvergoeding, evenveel als in 2010. Wel is de hoogte van de vertrekpremie afgenomen met gemiddeld 23 procent. De daling is deels te verklaren uit de kortere zittingsduur van de vertrokken bestuurders.

Op zijn kop

Renske Leijten van de SP vindt de vertrekpremies "de wereld op zijn kop": "Patiënten worden gestraft voor de zorgkosten, maar dit laten we lopen. De aanpak van oprotpremies en bonussen moet gewoon prioriteit nummer 1 worden. Het is geld dat met premies en via de belastingen is geïnd, dan moeten we kunnen zeggen: daar doen we dit en dat van. En als het anders besteed wordt, moeten we het kunnen terughalen."

Voorzitter Ruud Lapré van de NVZD, de vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg, noemde het woensdag "jammer dat dit nog gebeurt." De NVZD heeft de cijfers nog niet gezien. "Het kan nog om oude contracten gaan, maar als dat niet zo is, is het echt tegen onze code, die zegt dat maximaal één jaarsalaris de norm is." De NVZD kan echter geen sancties opleggen aan overtreders van de code. (ANP)

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

27 juni 2012

het gekke is dat al deze mannen en vrouwen binnen no time weer elders een dergelijke functie krijgen aangeboden en dan begint het circus gewoon opnieuw.
Volgens mij moet je weer naar kleine ziekenhuizen toe met een geneesheer directeur , een boekhouden en een alom aanwezige hoofdzuster. In de jaren 80 waren dat de beste ziekenhuizen. In Belgie heb je nog van dergelijke huizen en die hoor je nooit over gaten in de begroting of onvrede bij personeel. Toppunt is het OLV Aalst.

Anoniem

27 juni 2012

Ben het helemaal eens met Renske! Het gegraai in de zorg door bestuurders en managers, specialisten moet afgelopen zijn. Die maken de zorg zo onbetaalbaar.

van der peijl

2 juli 2012

Maak eindelijk maar eens een wet waarbij dit verboden wordt.
Vanzelf gebeurt dit never nooit.

Peter

5 juli 2012

Ik vindt het erg jammer dat Mevr.Arts hier in dit rijtje wordt genoemd. Al had zij een paar miljoen gekregen, had ik dat meer als terecht gevonden. Mevr.Arts is volgens mij de beste bestuurder in dit land. Van mij mag deze Mevr. vele malen de Balkenende-norm verdienen. Gefeliciteerd Flevoziekenhuis, met het naar binnenhalen van dit TOP-TALENT.

Top