ACTUEEL

Monique Verdier nieuwe toezichthouder Cardea

Monique Verdier is begin juni toegetreden als derde nieuwe lid van de raad van toezicht van jeugdzorginstelling Cardea in de regio Zuid-Holland Noord.

Raad van toezicht

Het reglementaire aftreden van drie leden van de raad van toezicht (RvT) eind vorig jaar was voor Cardea aanleiding om de portefeuilles financiën, politiek/bestuur en inhoudelijke van de RvT opnieuw in te vullen. In januari zijn  Hanneke Möhring en Igor Ivakic aangetreden als nieuwe leden. Met de komst van Verdier is de raad weer op volle sterkte.

Zorgbestuurder Verdier

Verdier is lid van de raad van bestuur van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda, waar ze eerder directeur patiëntenzorg was. Voorheen is ze lid van de raad van bestuur in het Albert Schweitzer Ziekenhuis geweest en heeft de functie van directeur facilitair bedrijf in het Leids Universitair Medisch Centrum vervuld. Haar aandachtsgebieden zijn De huidige aandachtsgebieden zijn patiëntenzorg, facilitair bedrijf, opleiding, organisatieontwikkeling, nieuwbouw en regionale samenwerking.

Transitie jeugdzorg

Cardea krijgt de komende jaren te maken met een sterk veranderende omgeving vanwege de transitie van de jeugdzorg naar het gemeentelijke veld. Bij de samenstelling van de nieuwe leden van de raad van toezicht heeft erop gelet dat de leden over voldoende expertise beschikken om vanuit hun rol de transitie van Cardea goed te begeleiden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top