ACTUEEL

Baan in zorg voor vijfduizend jonge werklozen

Brancheorganisatie van zorgondernemers ActiZ gaat vijfduizend jonge werklozen opleiden voor een baan in de zorg. ActiZ wil samen met vakorganisatie ABVAKABO FNV er de komende twee jaar voor zorgen dat de jongeren een baan bij een verpleeg- of verzorgingshuis of in de thuis- en kraamzorg krijgen.

Duizenden nieuwe zorgbanen

De brancheorganisatie en de vakbond willen verder duizend mensen die hun baan dreigen te verliezen, naar werk in de zorg begeleiden. Hiermee willen de organisaties bijdragen aan het terugdringen van de jeugdwerkloosheid.

Brancheservicepunten koppelen vraag en aanbod

De partijen gaan hiertoe zogenoemde brancheservicepunten oprichten op diverse plaatsen in het land. Regionale partijen als werkgevers, gemeente en UWV werken hierin samen om vraag en aanbod aan elkaar te koppelen.

Plan helpt zesduizend jongen en daarmee de cliënten

De organisaties rekenen op steun van het kabinet. “Met werk voor zesduizend mensen leveren we een wezenlijke bijdrage aan het plan van het kabinet om 25.000 jongeren te behoeden voor werkloosheid. Dat is niet alleen goed voor de werkgelegenheid, maar ook goed voor de zorg voor de cliënten”, aldus Aad Koster, directeur van Actiz. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top